Wat maakt jou vrolijk?

Het zijn de kleine dingen die het doen! Een gezegde waarvan we die allemaal wel kennen. En soms moeten we onszelf hier aan herinneren. Het is namelijk zo gemakkelijk om in de dagelijkse sleur terecht te komen. Maar doorgaan zonder even adem te halen. Daardoor vergeten we onszelf wel eens en ken je wellicht momenten dat je niet vrolijk bent.

Nu de zomer er alweer op zit ( aangezien het maar blijft regenen) merk ik bij mezelf in ieder geval dat ik het zonnetje meteen alweer mis. Ik mis de warmte op mijn gezicht van haar stralen die me zo doen genieten. En de herfst is niet mijn seizoen. Ik ben een echte koukleum en kijk altijd tegen de winter op.

Maar ook nu is het belangrijk dat je jezelf af en toe oppept en iets doet waar je helemaal vrolijk van wordt. Soms is het een lekkere warme chocomelk in je pauze, dat ene nummer waardoor je een lach op je gezicht krijgt of dat je je nog één keer kunt omdraaien in bed.

Om mezelf ook met dit weer lekker vrolijk te houden heb ik mijn nagels gelakt. Ik vind het heerlijk om mijn handen te verzorgen. Vroeger besteedde ik hier totaal geen aandacht aan en verstopte ik mijn handen omdat ik op mijn nagels beet. Gelukkig heb ik dit af kunnen leren en is het een moment voor ontspanning geworden. En om het genieten extra te accentueren heb ik iedere nagel aan 1 hand een andere kleur gegeven en de volgorde bij de andere hand omgedraaid.

Vrolijke kleurtjes brengen vrolijkheid met zich mee en zelfs andere was het opgevallen die het weer grappig vonden. Zo is het ook nog eens aanstekelijk. Soms zijn het echt de kleine dingen die het doen en we voelen ons toch veel liever vrolijk dan niet?

Wat maakt jou vrolijk, laat het ons weten via de commentaarbalk?

Talk to you soon!

-x- Marit

One thought on “Wat maakt jou vrolijk?

  1. Marga

    Ik heb een keer een lijstje gemaakt met dingen die mij blij maken en alleen het doorlezen daarvan zorgt al voor een glimlach. Wat er op staat is heel wisselend. Van paardrijden en thee drinken tot seks en lezen. Douchen, strand, wandelen, sauna, iemand helpen, uit eten, skeeleren, in mijn hangstoel luieren en een terrasje pakken staan er verder ook nog op. Nagels lakken niet, ik heb te veel moeite met goed laten drogen.

Comments are closed.