Vriendelijk vs Flirten

Het overkwam mij vorige week op mijn werk. Op het moment dat ik aan tafel kwam zitten begroette ik iedereen zoals ik dat altijd doe. Maar, en dat kenmerkt mij, ik verwelkom ook altijd iedereen terug aan tafel wanneer zij minimaal één hand gemist hebben. Sommige mensen moeten er altijd om lachen, zo’n vriendelijke dealer hebben ze niet vaak.

Op het moment dat er een man terug aan tafel kwam zitten deed ik hetzelfde. Echter deze man reageerde meteen met ‘zit je nu met mij te flirten?’ Ik was zelf erg verbaasd omdat ik dat toevallig niet deed, natuurlijk wanneer er een aantrekkelijke man zit dan schroom ik zeker niet om een blik of een knipoog te geven, maar nu dus niet.

Komt mijn vriendelijkheid dan zo over? Is het zo dat men vriendelijkheid verward met flirten? Zijn we nog zo weinig vriendelijk dat het meteen wordt gezien als flirten of is flirten eigenlijk vriendelijkheid? Wanneer zijn we nu eigenlijk vriendelijk en wanneer flirten we?

Vriendelijk vs Flirten

Er zitten natuurlijk verschillende definities aan flirten. Flirten kan zijn een speelse blik, iemand willen teasen of iemand uitdagen. Vriendelijk zijn voor iemand kan natuurlijk ook op verschillende manieren. Ik kan een gevallen voorwerp voor iemand oppakken en daarmee een vriendelijke actie uitvoeren, maar flirt ik dan? Ik welkom iemand vriendelijk aan tafel, maar flirt ik dan?

Zit het verschil van vriendelijk zijn en flirten hem in het seksuele gedeelte? Je flirt met iemand omdat je diegene aantrekkelijk vindt, je tot iemand voelt aangetrokken. Ik weet dat dat bij mij zo is. Het verschil voor mij zit hem in het feit dat ik een actie uitvoer en die op verschillende manieren kan brengen. De actie is vriendelijk maar de uitvoering kan flirterig zijn.

Wanneer ik een appel voor iemand opraap omdat die gevallen is, is dit een vriendelijke actie van mij. Maar wanneer ik die persoon aankijk, en dan een zeer aantrekkelijk persoon voor me heb staan, is het de uitvoering hoe ik daarop reageer waar de flirt naar voren komt. Ik kan bijvoorbeeld zeggen “Uw appel is voor me gevallen” als ik er dan ook nog een zwoele blik bij doe dan is het flirten. Als ik nou niet zou flirten had ik bijvoorbeeld gezegd “Meneer kijkt u eens, uw appel”

Het is zeker niet zo dat een flirt meteen bijbedoelingen hoeft te hebben. Soms is het gewoon leuk om iemand te laten weten dat hij of zij aantrekkelijk gevonden wordt. Ik bedoel, dat vinden we toch allemaal fijn.

Conclusie:
Ik flirt niet altijd wanneer ik vriendelijk ben, maar ben wel altijd vriendelijk wanneer ik flirt!