Verlanglijstje

Vandaag wil ik het met jullie over het verlanglijstje voor je verjaardag hebben. Naar mijn mening is er niets zo moeilijk als mensen laten weten wat je graag voor je verjaardag wilt. Nu ben ik binnenkort jarig en komen de vragen binnen. Één vriendin van mij die heeft al maanden wat. Daar wordt ik dan ook weer niet goed van want mijn nieuwsgierigheid is groot, maar ze heeft het nog steeds verborgen gehouden. Al heb ik nu wel een klein idee wat het zou kunnen zijn. Ik krijg ook nog steeds een mooi bedeltje van haar voor de prachtige armband die ik drie jaar, mijn god de tijd gaat echt te snel, geleden van haar heb gekregen. Probleem is alleen dat ik nog steeds niet kan kiezen.

Ik heb heel veel hobby’s wat mijn keuze nog moeilijker maakt. Ik vraag vaak geld maar dat is niet altijd leuk om te geven. Voor de krijger wel praktisch. Je kunt zo zelf iets leuks uitzoeken. Van mijn naaste vriendinnen wil ik altijd iets hebben wat symbool staat voor ons. Vaak gaan we samen de stad in om te kijken wat voor leuks we dit jaar kunnen verzinnen.

Het aller lastigste vind ik toch wel het cadeau van je partner. We zijn aan het sparen voor een grotere boot omdat ik niets liever wil dan weg uit Nederland. Niet zo zeer om Nederland, al vind ik de meeste mensen in Nederland steeds asocialer en minder vriendelijk worden, is het meer omdat ik graag wil leren, ontdekken en ontmoeten. Als ik dus om een duur horloge vraag bijvoorbeeld dan is dat misschien wat zonde van het geld want dat kunnen we ook gebruiken om te sparen. Maar mijn vriend wil ook niet met iets aankomen wat bijvoorbeeld voor de boot is omdat dat iets gezamenlijk is.

Waar leg je de grens wanneer je aan het sparen bent? Ik vraag vaak 1 cadeau aan meerdere mensen maar ook dan is het wellicht zonde van het geld. En wat maakt het dat je het één graag wilt maar tussendoor ook het ander. Je kunt toch niet alles laten liggen voor het één maar je wilt ook het ander niet aan je voorbij laten gaan. Allerlei vragen die bij mij in mijn hoofd ronddwalen en nog altijd geen concreet verlanglijstje!