Review: Hotel van der Valk Den Haag- Wassenaar

Review: Voor mijn werk ben ik soms meerdere dagen van huis en zit dan soms met collega’s in een hotel of zelfs een huisje. Zo ook afgelopen weekend. Ik werkte namelijk zaterdag in Amsterdam tot 03:20 uur en moest de volgende dag weer om 15:30 beginnen in Scheveningen terwijl ik zelf in Apeldoorn woon. Je snapt dat ik dus soms heel het land door reis. Maar goed gelukkig kreeg ik bij uitzondering nu ook een hotelovernachting. Dit keer bij Van der Valk hotel in Den Haag- Wassenaar.

Ik houd echt van mijn werk en vind het dus ook niet erg om te reizen maar dat ik nu met 3 kwartier bij het hotel zou zijn en dat ik dan de zondag niet nog 1.5 uur hoefde te reizen was een genot. Na mijn dienst in Amsterdam heb ik de auto gepakt op naar Den Haag. Ik kwam rond 04:30 aan en gelukkig was het met de tomtom makkelijk te vinden.

Bij binnenkomst was er een aardige man die mij ontving. Hij vertelde me netjes waar ik heen moest en hoe alles werkte. Ik had ontbijt tot 11:30 uur wat er fijn is. Ik vroeg hem wat er mogelijk was qua late uitcheck, je kunt je namelijk vast voorstellen dat een paar uurtjes extra slaap niet vervelend is en zeker niet wanneer je tussendoor er nog uit moet voor een heerlijk ontbijtje. De aardige meneer vertelde mij dat ik dat het beste kon bespreken met de jongeman die er de volgende dag zou zijn omdat hij het overzicht zou hebben.

De bedden

Zo gezegd zo gedaan. Ik neem afscheid en ga gauw naar mijn kamer. Wanneer ik bij mijn kamer ben steek ik gauw mijn kaartje in de gleuf en loop ik naar binnen. Ken je dat gevoel ook? Wanneer je de deur open doet je altijd benieuwd bent naar hoe je kamer eruit ziet, ik heb dat altijd heel erg. Ik kom dan binnen, dump mijn spullen op de eerste en beste plek en kijk eens rustig rond. Mooie kamer dit keer met tweepersoonsbed ( die overigens wel los van elkaar stonden waar ik me dan weer mateloos aan irriteer want je valt er altijd tussen), een super leuk schilderij ( jaren 50 stijl, ik houd ervan), een prachtig flatscreen tv dat op een bureautje staat met daarboven weer een spiegel. De kamer is ruim, ik zit wel langs een weg maar het stoort me niet heel erg. Dan loop ik gauw naar de badkamer en tot mijn plezier zie ik een heerlijke ruime badkamer met een goddelijke regendouche. Ik besluit dan ook om nu meteen een heerlijke warme douche te nemen want morgen wil ik zo lang mogelijk uitslapen ;)

De douche is echt perfect, regendouche en een gewone douchekop maar uiteraard ga ik voor de regendouche. In hotels zie je vaak een kaartje hangen met de vraag of je zuinig wilt doen met de handdoeken zodat we het milieu wat besparen. Ik doe hier dan ook altijd aan mee en gebruik mijn handdoeken meerdere malen en hang ze altijd weer netjes over het rekje, het is ten slotte een kleine moeite toch?

douche

Na mijn heerlijke douche besluit ik nog een theetje te maken want op het bureau staat een kleine waterkoker met twee kopjes en natuurlijk thee. Vervolgens kruip ik heerlijk onder de dekens en zap nog even naar Discovery chanel en stuur vriendlief nog een whatsappje. Het valt me meteen op dat de bedden heerlijk liggen, niet van die doorgezakte waar al veel te veel mensen op gelegen hebben bedden, nee gewoon lekker stevig maar wel zo zacht dat je lekker ligt. Het kussen is me iets te veel richting de pannenkoek, ik houd van iets wat meer stevigheid. Zelfs daar hebben ze aan gedacht want op het bed naast me wat ik niet gebruik ligt een steviger kussen waar ik mijn hoofd heerlijk in kan weg laten zakken. De dekens zijn trouwens ook heerlijk zacht en voor dit tijdstip van het jaar niet te dik en niet te dun, het duurt dan ook niet lang voor ik in dromenland lig.

10:45 Ik heb de wekker gezet en het is voor mijn gevoel nog veel te vroeg. 05:30 stuurde ik “slaap lekker schat!” dus dat was een kort nachtje. Gauw trek ik wat fatsoenlijks aan en besluit richting het ontbijt te gaan. Terwijl ik langs de receptie loop bedenk ik me dat ik meteen even vraag tot hoe laat ik eventueel zou kunnen blijven. Deze jongeman beseft meteen dat ik de dame was die vannacht laat aankwam en kijkt me aan met een frons en zegt “ik kan het helaas niet langer rekken dan tot 14:00 uur”. Blij verrast bedank ik hem hartelijk en geef ik hem de informatie die nodig is om de rekening te versturen. Vervolgens loop ik gauw verder naar het ontbijt, ik ben net wakker en heb nog één oog dicht dus echt honger heb ik nog niet maar weet dat ik wat moet eten. Ik besluit een bolletje te nemen met komijnekaas en komkommer ( ok en ook een kleine donut). Ik pak nog lekker een glaasje ju d’orange en vraag of ik dit alles mee mag nemen naar mijn kamer om dit op te peuzelen. Dit is geen probleem en voor ik het weet heb ik mezelf een lekker ontbijtje op bed gebracht!

Foto-14-09-14-13-49-24

Na mijn ontbijtje dommel ik zo af en toe nog even lekker weg met het geluid van de televisie op de achtergrond. Om 13:15 besluit ik dat het echt tijd is om alles bij elkaar te pakken en mezelf klaar te maken voor een volgende werkdag. Ik heb er vandaag, ondanks dat ik nog redelijk moe ben, weer heel veel zin in want de series in Scheveningen zijn en zal ik weer een collega zien die mij de cursus poker heeft gegeven.

Ik pak mijn spullen, kijk nog één keer om of ik echt alles heb, bedank het personeel en loop richting mijn auto. Van der Valk je was top!

Kamer: 8.5, lekker ruim, veel licht.
Bed: 8, lag heerlijk alleen twee losse bedden naast elkaar is echt irritant ( zeker wanneer je met je partner bent)
Badkamer: 8.5, ik mis toch het bad
Ontbijt: 7, Ik miste wat lekkere fruitsoorten
Prijs: 6 (€137.50 incl. ontbijt) dit vond ik erg duur. Dit heeft wellicht te maken met het laat reserveren maar dan nog vind ik het een pittige prijs.

-x-

Marit