NaNoWriMo it is!

Zo. Nu ik 30 ben is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Niet meer lanterfanten en niet meer alleen maar doen waar ik zin in heb, al is dat natuurlijk heerlijk om te kunnen doen. Afgelopen maand was geen productieve maand voor mij, vooral veel ziek op bed gelegen. Maar nu is het hopelijk klaar en kan ik vol goede moed en zin weer beginnen met schrijven. En nu echt. Ik wil namelijk dat dat boek er komt en dat lukt maar op één manier en dat is door te schrijven!

Nu kwam ik er via Joyce Spijker, een nederlandse schrijfster van o.a het thriller verhaal ‘In de Familie’, achter dat het deze maand de NaNoWriMo is. De watte? De NaNoWriMo! Beter bekend de National Novel Writing Month. Dat betekend dat alle schrijvers, of ze nu al meerdere boeken geschreven hebben of juist beginnen met schrijven, deze maand gebruiken om goed van start te gaan voor een komend project. Met de steun van elkaar is het doel om 50.000 woorden te schrijven. Dus gewoon gaan schrijven en laat het herschrijven nog even achterwegen, dat komt later wel.

Joyce Spijker moedigt iedereen aan om mee te doen. Je kon je namelijk via haar site aanmelden zodat je iedere dag via de mail tips en aanmoedigingen krijgt. Dit heb ik dan ook meteen gedaan. Zelfs op mijn vragen heb ik meteen antwoord gekregen zodat ook ik nu volop aan de slag kan gaan. En ik heb een hele speciale oom die prachtige gedichten kan schrijven. Hem heb ik gevraagd of ik heb dagelijks mijn geschreven stukken mag laten zien voor commentaar. Als er iemand is die mij kan helpen dan is hij het wel.

Het begin is er, deze blogpost, de connectie’s en de tijd. Nu nog een planning maken en de juiste programma’s downloaden. Joyce nogmaals bedankt voor de hulp en natuurlijk voor jou en alle andere die ook mee doen met NaNoWriMo heel veel plezier en succes!
Wil jij ook mee doen? Neem dan een kijkje op de website van NaNoWriMo en meld je aan.

-x-
M.I.M