Review: Mijn krultang

Een drie maanden geleden liep ik met mijn vriend in de Kruitvat en zag ik een krultang liggen. Nu heb ik al verschillende gehad en steeds werkten ze niet goed bij mijn haar. Om een voorstelling van mijn haar te krijgen, ik heb veel haar en het is dik daarbij komt dat het niet stijl is maar het krult ook niet, inderdaad je kunt er eigenlijk vrij weinig mee en als je het leuk wilt hebben moet je er de tijd voor nemen en geduld hebben.

Terug in de winkel zeg ik tegen mijn vriend dat ik daar een lekker goedkope krultang zie, voor maar €7.99. Uiteraard krijg ik meteen commentaar van mijn vriend of ik dat wel echt nodig heb want ik heb al zo veel voor mijn haar maar ik weet hem over te halen en gooi de tang in ons mandje.

Aangezien ik een echt nachtmens ben en ik die avond niks te doen heb besluit ik om mijn nieuwe krultang meteen te proberen. Ik zeg tegen mezelf ‘Geduld en neem je tijd, je hoeft nergens heen’ en zo doende settle ik mij in de badkamer met een muziekje, flink wat mousse en flink wat haarlak.

Ik heb mijn haar verdeeld en met klippen vastgezet immers is een goede voorbereiding het halve werk. Ik heb nog 1 keer snel op youtube.nl gekeken hoe andere dames te werk gaan en besluit om te beginnen. In het begin ben ik er nog wat onhandig mee maar al gauw krijg ik de smaak te pakken.

Zo nu en dan komt mijn vriend binnen lopen om een kijkje te nemen en vraagt of alles lukt. Rustig en stapsgewijs banjer ik mijzelf een weg door dat bos haar van mij en kom ik steeds dichterbij een prachtig resultaat van een geweldige bos krullen. Terwijl ik de laatste pluk los laat en nog flink wat haarlak spuit kijk ik met een voldaan gezicht in de spiegel. Het heeft wat tijd gekost, jawel ik ben maar liefst twee uur bezig geweest, maar dan heb je ook wat.

Prachtige krullen van de nieuwe stijltang.

Prachtige krullen van de nieuwe stijltang.

Na een nachtje slapen en niks meer aan mijn haar gedaan te hebben werd ik wakker met nog steeds mooie krullen al dan niet mooier, dit omdat ze nu wat losser zitten dan net na het zetten en hierdoor hebben de krullen wat meer volume gekregen. Dit betekent dat wanneer je de volgende dag bijvoorbeeld een bruiloft hebt en je graag je haar in mooi volume wilt hebben maar daar die dag de tijd niet voor hebt dat je het de avond daarvoor kunt doen. Dit scheelt in je planning voor de dag van de bruiloft EN je hebt een mooie bos krullen!

Ook na een nachtje slapen nog steeds mooie krullen

Ook na een nachtje slapen nog steeds mooie krullen

Conclusie: Ik ben echt super blij met deze nieuwe stijltang, geen duur merk maar wel een super goed werkende. Met mijn haar is het alleen wel een hele klus dus ik zou zelf misschien nog een keer een wat grotere willen kopen dat ik zelf wat grotere plukken kan gebruiken. Maar verder is deze krultang erg makkelijk in gebruik doordat er een spiraal aanzit die je volgt. Verder heeft hij een klein staandertje zodat je hem zo neer kunt zetten dat je niks verbrand en hij heeft een meedraaiend snoer wat ik ook erg fijn vind.

Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust!

Talk to you soon!

-x- Marit