Lekker charmant

Vandaag had ik mijn controle bij de tandarts, iets waar ik over het algemeen niet echt naar uit kijk. Jaren geleden moest volgens de nieuwe tandarts waar mijn moeder en ik na de verhuizing naar Apeldoorn ons hadden bij aangesloten al het oude werk van zijn voorganger opnieuw gedaan worden omdat het volgens onze nieuwe tandarts niet goed was gedaan. Je neemt dit dan maar meteen aan want hij zal het wel weten maar leuk vonden we het niet, ik denk ook dat toen de angst is ontstaan voor tandartsen. Ik kreeg een naald in mijn gehemelte en dat hoeft voor mij nooit weer, ja ik weet het als het om dit soort dingen gaat ben ik echt een mietje.

Mijn huidige tandarts, inmiddels al weer een aantal jaartjes bij een andere tandarts gelukkig, zou gespecialiseerd zijn voor mensen met een angst voor de tandarts. Nu moet ik zeggen dat de mensen die hier werken altijd erg aardig zijn, maar ik krijg nooit dezelfde. Altijd is die persoon dan alweer weg, niet echt handig dus. Maar goed, vandaag kreeg ik weer een aardige dame die de controle deed en mij gelukkig kon vertellen dat alles er goed uit zag, ik helemaal blij natuurlijk, en dat haar assistent nog wat tandsteen zou verwijderen. Ik heb zo’n spalkje achter mijn tanden waar het soms lastig schoon maken is.

Wanneer de jongeman er goed voor gaat zitten en heeft gezien waar hij zijn haakjes moet plaatsen, gaat hij grondig te werk om alles netjes schoon te krijgen. Dit proces is dus voor de patiënt lekker charmant. Terwijl je daar ligt met je mond wagenwijd open, je moeilijk kunt slikken en je niet even normaal kunt vragen of ze even kunnen wachten, want je hebt toch echt het gevoel dat ze niet genoeg afzuigen, omdat je klinkt als een valse oud orgel en daar bovenop dan ook nog allemaal spetters in je gezicht krijgt waardoor je een nog lelijker gezicht trekt. Ik zeg heel charmant. Wanneer je dan klaar bent en je stoel gaat weer netjes omhoog heb ik altijd het gevoel dat mijn lippen uit elkaar getrokken zijn en een uur in de zon hebben gelegen zo droog. Gelukkig heb ik dan altijd blistex nog die voor mij mijn lippen weer heerlijk zacht maakt.

Ik ben in ieder geval blij dat ik voor een half jaar weer klaar ben bij de tandarts en dat alles er goed uitzag.

-x-
Marit