Jeugdsentiment

Jeugdsentiment! We kennen het allemaal wel, de herrineringen uit onze jeugd van verhalen, filmpjes of foto’s. Vandaag had ik zo’n momentje.

Als kind heb ik van mijn vader een zeer mooi gedicht gekregen wat hij ooit geschreven had. Dit had hij mooi ingelijst en heeft jaren bij hem in Vlissingen aan de wand gehangen. Ik zei hem altijd: ‘Pa, zodra ik op mezelf woon wil ik hem terug he ;)’. Het ging wat sneller dan verwacht dus mijn vader had een copie laten maken zodat ook hij ernaar kon blijven kijken.

Nu heb ik de lijst al jaren in huis, maar nog niet opgehangen omdat de lijst zelf totaal niet bij onze inrichting paste. Nu is het zo dat de dingen bij mij vaak blijven liggen en het soms een eeuwigheid duurt voordat iets daadwerkelijk geregeld wordt.

Ik kreeg een idee en had allemaal fotolijstjes gekocht. Deze zou ik dan ophangen in de woonkamer met dit gedicht, maar voor dat gedicht moest nog steeds een nieuwe lijst komen. Vorige week dan eindelijk geregeld. Een mooie, matte lijst. En vandaag kwam deze binnen. Ik had en wat kleinere besteld en we moesten dus nog even wat aanpassingen doen aan het paspatou. Gelukkig is mijn vriend hier erg goed in en heeft hij het in een paar minuten gefixed. Waar die moest hangen wisten we al en er hing al een schroef, perfect!

Zodra het prachtstuk aan de muur hing kreeg ik meteen de tranen in mijn ogen. Het moment terug denkend aan die verjaardag, de creativitiet die ik van mij vader heb, zijn lieve woorden en dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik even een traantje weg moest pikken. Waarom het zolang moest duren? Ja dat vraag ik me bij alles soms af, maar nu is het vooral genieten dat het hangt en regelen dat zondag de foto’s erbij komen te hangen.

image

-x-
Ukkepuk

2 thoughts on “Jeugdsentiment

  1. Wat een lief gedicht! Echt mooi :)

  2. Marit

    Dank je Tamara, ik word er ook iedere keer door ontroerd.

Comments are closed.