Hoe vaak was jij je haar?

Hoe vaak was jij je haar? Het is vast al eens te spraken gekomen met je vriendinnen. Omdat je vindt dat juist haar haar nog zo mooi blijft ondanks ze het drie dagen niet gewassen heeft en jij het echt iedere dag moet wassen of omdat je merkt dat jouw shampoo zo snel op gaat omdat je het juist zo vaak wast.

Waarom wordt ons haar eigenlijk vet?
Ons haar wordt vet omdat onze huid talg aanmaakt. Dit wordt onder andere gestimuleerd door beweging en temperatuurwisselingen. Denk bij beweging aan je haar borstelen, met je handen door je haar gaan en het stijlen. Bij temperatuurverschillen kun je denken aan de temperatuur wisselingen van buiten naar binnen of bijvoorbeeld wanneer je fanatiek bent wezen sporten.

Waarom wordt mijn haar vet?

Ikzelf heb erg veel en dik haar. En daarbij heb ik ook eigenlijk altijd lang haar op een modeflater na tien jaar geleden en twee jaar terug toen ik mijn haar gedoneerd had aan stichting Haarwensen. Maar ik houd van mijn lange haren en wil het liefst dat het iedere dag goed zit, helaas wil dat alleen niet altijd ;).

Ik merkte dat toen ik mijn haar dagelijks tot om de dag waste, mijn haar heel erg vet werd. Ik deed er ook wel vaker stylingsproducten in waardoor het natuurlijk nog sneller vet werd. Omdat ik het er zelf niet fris uit vind zien wanneer je haar vettig is wilde ik hier verandering in brengen en ben ik met moeite mijn haar minder vaak gaan wassen.

Eigenlijk is het heel tegenstrijdig want juist omdat het snel vet werd wilde ik het juist meer gaan wassen. Maar de tip die ik tegen was gekomen om juist je haar minder vaak te wassen hielp. Ik merkte na een tijdje dat mijn haar minder snel vet werd. Daarbij ben ik het gebruik van haar producten gaan verminderen.

Nu kan ik een aantal stijlen met mijn haar doen. Ik kan het met de krultang ( kruitvat) of met de krullers van mijn Babyliss krulset 3021e (Kijkshop) doen ( dit doe ik na een dag of twee wanneer mijn haar net vettig begint te worden zodat de krullen beter blijven zitten) of met de stijltang van Remington Sleek and Curl om het mooi te stijlen ( dit doe ik wanneer ik het net gewassen heb), want mijn haar is niet stijl maar het krult ook niet lekker (naar mijn mening). En dan heb je natuurlijk nog de gemakkelijkere stijlen zoals gewoon de makkelijke knot, de altijd passende paardenstaart of een vlotte invlecht. Deze stijlen kun je eigenlijk altijd doen en vooral een vlotte invlecht kan goed op de dag dat je eigenlijk je haar zou moeten wassen.

Nu is het natuurlijk ook belangrijk dat je producten gebruikt die jij fijn vindt voor bij jouw eigen haar. Ik heb nogal een droge huid en die jeukt snel dus zo ook mijn hoofdhuid. Daarom gebruik ik als shampoo head & shoulders eucalyptus waardoor ik geen last meer heb van een jeukende hoofdhuid. Als crèmespoeling gebruik ik Wella ProSeries Color. Na het wassen spuit ik alleen Gliss Kur liquid silk wat perfect werkt. Het is een anti klit serum en het is echt mijn favoriet. Na het stijlen gebruik ik trouwens van Gliss Kur anti frizz serum wat ook echt super goed werkt.

Mijn favo haar producten

Nu jullie weten hoe ik handel en hoe ik tot mijn was ritueel ben gekomen willen jullie natuurlijk graag weten hoe vaak ik dit nu echt doe. Nou na een aantal weken is het mij gelukt om het nu twee x in de week te wassen en hooguit drie keer. Ik was het altijd in het weekend na het stappen omdat het dan vaak stinkt naar alcohol en rook. En dan meestal nog eens doordeweeks op dinsdag of woensdag. En heel soms dus de derde x vlak voor het weekend wanneer ik mijn haar op een speciale manier wil stijlen.

Hoe ik het dan doe als ik ga douchen en mijn haar niet nat wil hebben? Dan maak ik een hoge knot of zet het vast met een klem.

Alles op een rijtje:

  • Gebruik de juiste producten voor bij je eigen haar. Experimenteer hier wat mee. Probeer soms ook eens wat nieuws om eventueel een nog beter product te vinden dat bij jou haar past.
  • Experimenteer ook met je was schema, het wil niet zeggen dat mijn was schema werkt voor jou haartype. Ik was het nu twee keer in de week en dat is echt super.
  • Probeer verschillende haarstijlen uit en kijk welk type goed past bij het moment van je haar. Stijlen is mooi wanneer het net gewassen is en vettig haar helpt bij het behoud van je krullen. En is het wat vettig? Maak dan een leuke paardenstaart of knot
  • Probeer niet te veel haar producten te gebruiken zoals wax of gel. Dit zal er ook voor zorgen dat je haar minder vet word

Mocht je nog meer willen weten of mijn haar of de producten die ik gebruik stel ze gerust hieronder.

Talk to you soon!

-x- Marit