Help, ontstoken keelamandelen!

We kennen het allemaal wel, de winter is in aantocht, het weer slaat om en de kou is nu echt te merken. Onze weerstand is dan meteen een stuk lager en hoe lekker de mandarijntjes ook nog zijn, ja ik heb nog hele lekkere, soms kun je niet vechten tegen alle bacteriën die we tegen komen. En dan helpt een leuk weekend met vriendinnen weg ook niet mee natuurlijk. Weinig slaap, genoeg wijntjes en natuurlijk is het eten dan ook niet super gezond.

Nou ik had afgelopen weekend zo’n weekend. En het was natuurlijk super gezellig, thnx girls, maar helaas kamp ik na zo’n weekend altijd met het volgende probleem, ontstoken keelamandelen. Vaak moet ik dan een antibioticakuur nemen en kom ik er wel weer bovenop alleen goed is het niet voor je. En zeg eerlijk niemand gebruikt graag medicijnen.

Nu had ik het er met Kim over. Ze vertelde me dat ze er vroeger ook vaak last van had en ze ongeveer 5 jaar geleden eruit heeft laten halen en dat ze er niks van gemerkt heeft. Nou geloof ik al mijn vriendinnen op hun woord hoor maar zie mijzelf nou niet echt op een operatie tafel liggen, wat dat betreft ben ik echt een mietje!

‘Ik ben gewoon de volgende dag naar huis gelopen’ vertelde ze me. Ze heeft nu echter wel vaker last van een gewone verkoudheid. ‘De narcose is wel wat voor jou’ kreeg ik ook te horen! Ja klopt, ik houd zo af en toe wel van verruimende middelen maar daar ben ik toch echt niet knock out van. Mijn vriend heeft ook een keer zo’n ‘cocktail’ gehad en vroeg meteen waar hij dit kon kopen, toch trekt het mij niet zo!
Hoe ouder je bent hoe vervelender het is om je amandelen weg te laten halen en dan vertelde mijn arts mij ook nog dat ze gewoon terug kunnen groeien en dat je nog steeds last van keelpijn kunt hebben.

Dus wat is nu verstandig? Het gewoon ondergaan? Me niet zo aanstellen en gewoon een afspraak maken met de dokter en er vanaf zijn? Wat extra informatie krijgen kan natuurlijk geen kwaad. Nu is mijn angst voor de operatie om verschillende reden groot maar is die ook gegrond? Voor mijn gevoel zijn ze dat zeker maar het gevoel van één persoon is natuurlijk niet genoeg om feitelijk te kijken naar een situatie.
Dan kan ik natuurlijk ook gewoon lekker uitzieken, er niet meer naar om kijken, hopen dat ik niet weer een kuur hoef te krijgen en straks gewoon weer knallen op het werk? Naïef denkend dat de winter mij nu wel gehad heeft zo twee weken vlak achter elkaar?

Eigenlijk zijn beide opties een goede mogelijkheid in mijn ogen en juist toch ook weer niet. Ik wil geen kuren meer en het liefst er nooit meer last van hebben en aan de andere kant zal ik toch nooit die operatie kamer in willen gaan.

Wellicht kunnen jullie mij helpen, wie heeft hier ervaring mee? Viel het mee viel het tegen? Hebben jullie ook gehoord van het feit dat ze terug kunnen groeien? Of is de kans dat ik een jackpot win zonder mee te doen groter? Ja ik weet het voor de één is het totaal niet logisch dat ik hier zo moeilijk over die maar voor mij is het net de Himalaya waar ik voor sta! Ik zal de knoop zelf moeten doorhakken maar hoor graag wat jullie ervan vinden!

Dus lekker laten zitten of stel ik me aan?

-x-
Marit

5 thoughts on “Help, ontstoken keelamandelen!

 1. kim

  Vreeslijk was het elke maand wel een paar dagen keelpijn. ;) denk dat je een Veel grotere bikkel bent dan je denkt. Go for it.

 2. Marga

  Tja ik heb hetzelfde, altijd wel minstens 1 a 2 keer per jaar een flinke keelontsteking, alleen ik neem geen kuurtjes meer. Daar word ik alleen maar nog zieker van. Ik ben ook als de dood voor de operatietafel, dus dat zie ik ook niet zo zitten. Ik ben nu al ruim een jaar met homeopathie in de weer om het zelf-herstellend vermogen van mijn lichaam te verhogen en ik word nog wel ziek, maar de heftigheid van de ontsteking is vele malen minder of afwezig. Dus iig wel verbetering, maar nog niet hoe ik het graag wil.

 3. Marit

  Kim ik heb besloten om zodra ik van mijn werkweek weer thuis kom toch eens wat extra informatie aan te vragen, informeren kan geen kwaad toch!

  Marga vertel eens meer over dat zelf herstellend vermogen.

  -x-

 4. saartje

  Hoi marit.

  Ik ben afgelopen maandag geopereerd, ik dacht een kleine ingreep.. ben je zo weer bovenop.. ben ook echt geen watje en kan heel wat hebben. . Maar de pijn valt me vies tegen. Helaas ook direct na de operatie verkouden geworden dus niet bepaald bevorderlijk (hoesten niezen aauw). Maar na een week van pijn voel ik me vandaag echt wat beter. Ga er vanuit dat je zoiezo een week lang echt pijn hebt, de operatie zelf.. je word wakker en het is gebeurd! koud drinken en veel ijs eten.. het teruggroeien van de amandelen gebeurd bij kinderen vaker dan bij volwassenen en bij volwassenen misschien 1 op de 100.

  Het is aan jou.. 1x een paar weken goed pijn hebben en moeite met eten en drinken of meerdere keren in het jaar ontstoken keelamandelen, uit je mond stinken en kuren..

  Keuze lijkt me niet moeilijk !
  Ga ervoor. X

 5. Marit

  Hoi Saartje,

  Bedankt voor je reactie, ik denk dat je ook wel gelijk hebt. Als ik ze eruit laat halen is het 1 x goed maar vergeleken met alle andere keren die anders nog zouden komen is het alles misschien wel waard. Ik heb besloten om wat meer informatie bij mijn dokter te verschaffen en te kijken wat alle mogelijkheden zijn.
  Heel stoer van je dat je ze eruit hebt laten halen! Wat waren jou ervaringen van de narcose?

  -x-
  Marit

Comments are closed.