Dr. Pepper

Dr. Pepper, de helft van de calorieën van Coca Cola, ongeveer net zoveel als Coca Cola Life, bevat E338 en 6,9 koolhydraten waarvan 6,8 suikers maar is de aller lekkerste frisdrank die ik ken!

Ja, ik kan oprecht zeggen dat dit één van mijn favorieten all time is. Ik dronk dit als 9 jarig meisje al wanneer ik bij papa in het weekend was in Vlissingen. Hij kocht dit bij de buurtsuper en haalt het nog altijd speciaal voor zijn kleine meisje in huis wanneer ze langs komt. Ja zelfs mijn beste vriendin helpt mij in mijn verslaving en heeft altijd een blikje in de koelkast staan wanneer ik langs kom.

Er zijn ook verachillende dranken die er op lijken, zo heb je bijvoorbeeld Coca Cola Cherry. In mijn smaakbeleving is dit volledig anders en mijn vriend verklaart me dan ook voor gek. ‘Hoe kan het zijn dat je het ene zo lekker vind en het andere vies?’ Het is nu éénmaal een groot verschil. Zelf proeft hij het verschil niet zo erg maar drinkt wel meer Dr. Pepper. Eigenlijk zijn we nu allebei verslaafd ;).

Er zit één klein nadeeltje aan Dr. Pepper namelijk dat er vrij veel koolzuur in zit wat tot resultaat geeft dat het flink schuimt. Je moet deze drank dan ook zeker niet laten vallen en mocht dit toch gebeuren dat raad ik je aan om het bog een uurtje te laten staan.
Zo was ik een keer bij mijn vader op visite toen ik hem ik eens hoorde schelden en tieren in de keuken nadat ik een fles Dr. Pepper flink had horen spuiten. ‘Wat doe je?’ vroeg ik, al wist ik daar het antwoord al op. Ik kon beter even verstandig in de woonkamer blijven zitten want mijn gegrinnik en grijns zouden op dat moment iets te veel zijn, toch kon ik het niet laten om even een kijkje te nemen. De hele keuken en mijn vader zat onder, ik heb hem gauw geholpen met schoonmaken zodat we daarna lekker konden eten.

Kennen jullie Dr. Pepper ook? En vinden jullie het net zo lekker als ik? Of toch liever iets anders?

-x-
Marit