Halloween Party American Style

Halloween Party American Style Zoals sommige van jullie weten ben ik een echt gezelligheidsmens en houd ik van leuke feestjes. Omdat festivalletjes en concerten soms erg duur kunnen zijn is het super leuk om thuis een feestje te organiseren. Dit kan een Cocktail Party zijn of zoals ik nu aan jullie zal toelichten een Creapy Halloween Partry.

2013-11-02-23.08.40

Bedenk je goed van te voren dat je mensen over de vloer krijgt en er dus geleefd zal worden. Ruim daarom alle belangrijke dingen goed op zodat deze niet kunnen beschadigen of vies worden. Sluit deuren waar geen toegang is en hang er een leuk creapy bordje op. Ik zelf woon samen met mijn vriend in een heel leuk appartementencomplex in het centrum van Apeldoorn. Ik heb niet een geweldig groot huis maar plek voor een feestje is er altijd.

Benodigdheden:

 • Stel leuke vrienden
 • Schmink, eyeliner, enge lenzen, nep bloed
 • Verkleedkleren
 • Donkere doeken of zwart grondzeil
 • Papier, schaar, lijm, printer, karton, kleurpotloden, nep spinnen en spinnen rag
 • Lege melkpakken, stiften, touw, breekstaafjes (glow in the dark), ballonnen en oude lakens
 • Keukenmessen, lepels
 • Wat kleine hapjes en snoep
 • Plastic bekertjes
 • Drank
 • Ipod met muziek en boxjes

What to do First
Het is natuurlijk belangrijk om een datum te prikken, doe dit op tijd zodat niemand een excuus heeft dat hij of zij niet kan komen. Nu is Halloween altijd op 31 oktober maar helaas valt dit niet altijd in het weekend. Heb je een goed weekend gekozen stuur dan een leuke uitnodiging zodat al je vrienden op de hoogte zullen zijn. Vertel je vrienden dat jij zorgt voor leuke aankleding, de locatie en wat hapjes maar dat ze zelf hun eigen drinken mee moeten nemen. Dat scheelt jou in de kosten en sjouwen. Mocht je dit alles gedaan hebben dan is het tijd om opzoek te gaan naar je kostuum en aankleding voor je huis.

Aankleding huis
Als ik een feestje geef wil ik dat het er één is die de boeken in kan. Daarom wilde ik het echt leuk aankleden en mijn creativiteit de kost doen. Ik ben begonnen met een leuk bordje op de deur: Haunted House. Ik heb uit een oude kartonnen doos een stuk gesneden met een stanleymes. Daarna heb ik een papier uitgeprint met de tekst Haunted House in een leuk lettertype. Met kleurpotloden heb ik dit ingekleurd. Voor extra dimensie heb ik er leuke vleermuizen opgeplakt waarover ik straks meer vertel.

Haunted House

Zo’n zelfde bordje heb ik gemaakt voor The Cemetery. Je kunt ervoor kiezen om zelf een grafsteen te maken. Ik zal hieronder wat linkjes zetten met DIY filmpjes van youtube.nl waarin je kunt zien hoe je dat zelf kunt doen, ik heb ervoor gekozen om er 1 te kopen omdat hij niet te duur was en ik al druk zat was. Ik heb dus bij de voordeur een klein kerkhofje gemaakt met kaarsjes in potjes, een grafsteen, pompoenen, bladeren en vleermuizen. Van de vleermuizen zal ik straks een foto plaatsen zodat je deze zelf ook kunt printen en knippen.

Ik heb aan een vriendin gevraagd of ze mij wilde helpen met wat kleine dingen zodat ik niet alles zelf hoefde te doen. Zij is voor mij haar tuin ingegaan en heeft daar een zak vol met bladeren bij elkaar geraapt zodat ik deze bij ons boven voor de deur in de gang kon leggen en her en der op tafel ter decoratie (als verrassing zat er een spin tussen wat er voor zorgde dat ik als een idioot stond te springen op de gang want ik houd zo van spinnen, NOT!) .

Ook heb ik grotere vleermuizen uitgeprint en uitgeknipt en door mijn huis heen op de muren en deuren geplakt. Dit kun je makkelijk met plakband doen door een stukje plakband aan zijn eigen uiteinde te plakken waardoor je een soort van dubbel tape krijgt.

halloweenvleermuizen
De Pompoenen
Ik heb bij de Intratuin pompoenen gekocht. Ik heb gekozen voor 1 grote originele, 1 grove groene, 1 kleinere originele en 3 hele kleintjes. Het heeft mij nog verbaasd hoe duur deze krengen zijn maar ik was helaas te laat om ze bij een boer te kopen omdat ze daar overal al op waren. Je moet een pompoen namelijk niet te lang van te voren hebben anders wordt hij al te zacht voor je erin gesneden hebt. Om ook inspiratie op te doen voor de pompoenen heb ik even wat afbeeldingen op google opgezocht.

Daarna heb ik de pompoenen gewassen. Met een stift ben ik op de pompoenen gaan tekenen wat ik uit wilde snijden. Let er met de bovenkant op dat je grove lijnen maakt zodat je de top er makkelijk af kunt halen (schuin insnijden). Begin dan met de top. Je zult merken dat dit erg lastig is dus neem er de tijd voor. Als je de top los trekt zul je zien dat er wat inhoud meekomt. Nu je in de pompoen komt kun je beginnen met uithollen. TIP: Als je het uitgeholde gedeelte van de pompoen bewaard kun je hier een leuk effect mee maken bij 1 van je pompoenen. Maak bijvoorbeeld een pompoen die misselijk is en heeft overgeven.

Om de juiste dikte te krijgen kun je een kop spelt door een aantal punten drukken. Mocht je tijdens het uithollen tegen de punt aan lopen dan weet je dat je genoeg hebt uitgehold. Wanneer je klaar bent met uithollen  was de pompoen goed uit zodat alle pitten en natte slierten eruit zijn. Als je begint met het uitsnijden van de patronen doe dit dan zorgvuldig maar wees niet te perfectionistisch want het moet toch griezelig en creapy zijn. Het is best veel werk om de pompoen uit te hollen en te snijden dus neem hiervoor ruim twee dagen ( afhankelijk van hoeveel pompoenen je hebt natuurlijk)

PB030071

TIP: Om je pompoen langer goed te houden heb ik ze van binnen gedroogd met de föhn en daarna haarlak erin gespoten. De buitenkant heb ik ingesmeerd met vaseline zodat ook de buitenkant mooi vers blijft. Op internet zijn nog meer tips te lezen over een koud water bad e.d. maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Doodskoppen
Ik heb van die plastic melkpakken doodskoppen gemaakt. Ik heb ze uitgeknipt en in de hal opgehangen met glow in the dark sticks. Dit geeft een heel leuk effect en het is extra aankleding. Ik kan alles gaan uittypen maar geef jullie liever het linkje van youtube.nl waarvan ik de informatie vandaan heb.