DIY: Scrub met Rozenwater en Munt

Zo het is alweer een tijd geleden dat ik een DIY plaatste. En nu het zonnetje weer een uurtje langer schijnt vond ik het tijd om er weer één te plaatsen. Daarom breng ik jullie vandaag de DIY: Scrub met Rozenwater en Munt!

Deze lekkere frisse en toch verzorgende scrub heb ik in ongeveer een half uurtje gemaakt, je bent er dus eigenlijk zo klaar mee.

Ik zal jullie eerst vertellen wat ik gebruikt heb en waarom. Daarna laat ik jullie met foto’s zien hoeveel ik gebruikt heb en natuurlijk het eindresultaat.

 

Een scrub is niet alleen lekker omdat het de dode huidcellen van je lichaam haalt het is ook nog lekker verzorgend. Ik heb er dan zelf ook voor gekozen om lekker veel soorten olie te gebruiken, niet te veel van alles een beetje.

De benodigdheden
De oliën
Rijstkiemolie: deze olie verzorgt, ontspant en verzacht de droge en gevoelige huid. Het fijne aan deze olie is dat hij snel intrekt. (de Tuinen: nu in de aanbieding €4,99)
Druivenpitolie: ook deze olie wordt snel opgenomen door de huid. Deze olie voed en verzorgt de huid maar zorgt ook voor een betere doorbloeding. (de Tuinen: €8,99)
Amandelolie: Amandelolie zit vol met vitaminen (a,b,d en e), vetzuren en mineralen. Hierdoor heeft de olie een herstellende werking bij irritaties aan de huid. (De Tuinen: €7,99, ik heb de mijne echter bij de toko gekocht en daar was hij in verhouding veel goedkoper)
Cocosnootolie: door de antioxidanten in cocosnootolie herstelt de huid zich sneller. Ook zul je minder last hebben van een droge huid, rimpels en helpt het goed bij huidziektes zoals psoriasis. (De Tuinen: nu in de aanbieding voor €9,-)

Verder gebruikte ik nog rozenwater voor de geur en voor de verfrissing knipte ik wat blaadjes van mijn verse muntplantje.

De hoeveelheden
Ik begon met 100 gr zout. Achteraf heb ik hier nog eens 30 gr bij gedaan omdat ik merkte dat ik teveel olie had. Dit kun je dus meteen erbij doen als je wilt maar ook achteraf. Je kunt er steeds een beetje bij doen tot je het gevoel hebt dat de scrub stevig genoeg is.

100 gr zout

Ook hier hetzelfde verhaal als boven. Ik begon met 50 gr suiker maar heb daar later nog eens 20 gr bij gedaan.
50 gr suiker

Hier volgen de oliën.
Cocosnootolie 20 gram. Tip! Verwarm hem eerst in de magnetron.
Cocosnoot olie 20gr

Amandelolie 10 gr.
Amandelolie 10gr.

Rijstkiem olie 5 gr.
Rijstkiemolie 5gr

Druivenpit olie 5 gr.
Druivenpitolie 5 gr

Ik merk dat ik vergeten ben een foto te maken van de rozenwater. Maar ik deed een klein scheutje. Schat 2 eetlepels. Het is puur voor de geur.

De handelingen
Roer het geheel goed door. Zorg dat wanneer je het mengt alles meeneemt. Wanneer je een drapje krijg die stil blijft liggen en niet meer loopt zit je goed. Laat het even staan, komt de olie vrij? Een beetje is goed, het moet gaan lijken op een slushpuppy.
Goed roeren

Ik koos er voor om ook wat muntblaadjes te verknippen. Ik pakte er een stuk of zes van mijn plantje en knipte deze klein. Ook dit gooide ik bij het mengsel, vergeet niet om dit nog even door te roeren.
Muntblaadjes erbij

En het eindresultaat kun je in een leuk potje doen. Ik kocht deze pot met beachy look bij de xenos voor geloof ik €2,99.
Scrub

Het kan zijn dat op de foto’s de maten soms iets afwijkt, dit komt omdat mijn weegschaal soms twijfelt ;).

Ik heb hem inmiddels gebruikt onder de douche en wat is hij lekker. Ik vind het vooral fijn door het gebruik van meerdere oliën dat de olie op je huid blijft. Dus na het douchen hoef ik me niet in te smeren met een crème, de olie doet zijn werk al.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Mochten jullie er nog vragen over hebben stel ze gerust!

-x-
Marit