DIY: Kaarsdecoratie

Van bovenaf
De meeste vrouwen houden toch wel van romantiek in huis en ook ik kan er zo af en toe niet genoeg van krijgen. Nu heb ik een vriend die niet heel bekend is met romantiek al weet hij mij soms erg te verrassen. Nu moeten wij vrouwen soms gewoon de touwtjes in handen nemen en er thuis wat romantiek inbrengen.
Ik had thuis nog een oude zilveren schaal waar ik niks mee deed en toen ik in lekker aan het snuffelen was bij de Xenos kreeg ik een leuke ingeving. Mijn vriend en ik hebben de droom om er samen vandoor te gaan met een zeilboot, maar dan moet er wel eerst een zeilboot komen. Mocht het nou zo zijn dat ik bij de Xenos dus een heel leuk zeilbootje tegen kwam, ik durf de prijs niet meer te zeggen omdat de bon vervaagd is. Ook stond er een heel leuk vuurtorentje bij en die kon ik natuurlijk niet laten staan. Om het schouwspel af te maken heb ik bij de kralen gekeken en daar zag ik super mooie blauwe kralen die de zee konden weergeven.

Ik ben daarna meteen doorgelopen naar de dierenwinkel en heb daar vogelzand gehaald. Zo’n grote bus want die kun je dan vaker gebruiken of natuurlijk gebruiken om het bij te werken wanneer het kaarsvet wat meenemen. En ik heb het over kaarsvet want wat is nu romantiek zonder kaarsen, juist niet dus ;). Dus ik heb meteen ook drie leuke kaarsen gehaald in de kleuren van ons huis.

Bij thuiskomst heb ik de schaal die ik vond meteen schoongemaakt. Ik zag trouwens dat bij de Xenos ook een mooie te koop is voor €2,99. Daarna heb ik het vogelzand verdeeld over de plaat, niet te veel want anders komt het er steeds naast. Vervolgens heb ik de kaarsen gepakt en die aan de rand in een soort driehoek gezet ( zie foto). Daarnaast heb ik de vuurtoren gezet. Let er bij alles goed op dat wanneer je iets naast de kaarsen plaatst je erop let dat de andere attributen geen vlam kunnen vatten. Als laatst heb ik het zeilbootje geplaatst en heb ik de kralen er omheen gelegd. Ik heb er meteen meerdere op elkaar gelegd om een beetje een golven effect te creëren.

Het resultaat

Daarna heb ik mijn vriend meegenomen de woonkamer in en heb hem laten zien hoe makkelijk het is om een beetje gezelligheid en romantiek in huis te brengen. Hij moest er om lachen en vond het leuk, het herinnerd ons eraan waarvoor we hard werken, onze droom!

Mocht je zelf nou ook zoiets leuks willen maken, kijk dan eens in huis wat je hebt liggen of ga eens lekker snuffelen in de hebbedingen winkeltjes. Als je goed rondsnuffelt hoeft het allemaal niet te duur te zijn. En als inspiratie? Neem zoals ons je droom of haal inspiratie uit bijvoorbeeld je hobby.

Hoop dat jullie mijn kaarsdecoratie leuk vinden en mocht je nog vragen hebben stel ze gerust!

Talk to you soon!
-x- Marit