deel 2 vakantie: Hollywood, fl.

Hoi allemaal,

33 dagen Florida, rondrijdend in een Ford Mustang cabrio, 10 plaatsen, nieuwe avonturen en natuurlijk nieuwe contacten! Het was weer een heerlijke vakantie kan ik jullie vertellen. Hierdeel 2 vakantie: Hollywood, fl. Onder de video vindt je nog meer informatie.

 

Aanraders en no go’s:
Auto huren
Bij aankomst moesten we meteen de auto regelen. Wij hadden geboekt bij Avis. Wij raden af om hier een auto te boeken. Als je online even goed zoekt kom je bij goedkopere aanbieders aan. Avis is namelijk al duur maar heeft ook hele dure verzekeringen terwijl andere daarin ook goedkoper zijn. GEEN AVIS DUS!
Let goed op met wat je wilt verzekeren. Omdat wij in de mogelijkheid zijn de meeste schades zelf te betalen hebben wij het risico genomen om alleen een verzekering te nemen die de inzittende en de auto van de eventueel door ons aangereden auto. Dit heette bij Avis de ‘limited liability’. Dit betekend dat schade aan onze eigen auto voor onze rekening was. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het heel veel scheelt en naar onze mening de kans op een ongeluk niet groot was, ik bedoel hoe vaak heb je in Nederland al een ongeluk gehad? Neem wel in gedachten mee dat in Amerika de kans op een ongeluk veel hoger ligt en dat de regels daar anders zijn. Zo mag er rechts ingehaald worden en kennen ze de regel ‘Rechts gaat voor’ niet. Zij gebruiken gewoon wie het eerst komt wie het eerst gaat. Houd er bij de snelweg ook rekening mee dat er soms links een afrit is.

Hotels
Omdat we laat in de avond aankwamen hebben we de eerste hotel overnachting thuis geboekt. Dit hebben we gedaan bij Comfort Suites Miami Airport North. Om daar je eerste overnachting te hebben is prima. Ik moet daarbij wel zeggen dat het echt een hotel is dat speciaal dichtbij het vliegveld zit. Dus het is niet in een hele leuke en gezellige buurt. Je wilt hier dan ook echt niet voor meerdere dagen zitten. Maar voor 1 nacht was het prima. Ze hebben een zwembad, kamers zijn ruim en er zat een prima ontbijtje bij. Er was ook wifi aanwezig, wat voor ons erg belangrijk is omdat we gewoon moeten werken. Het hotel kostte ongeveer 110 euro per nacht.

In Hollywood hadden we een heel leuk klein huisje. Dit was denk ik gewoon toeval want ze hebben ook gewoon kamers. Maar dit was een schattig huisje langs de weg. We hadden een voorkamertje, de slaapkamer en de badkamer. Het hotel heette: Hollywood Beach Suites & Hostel, a South Beach Group Hotel. Het zat lekker dicht bij het strand en om de hoek zat ook een leuk en gezellig tentje. Wij zijn daar zelf helaas niet meer geweest. Als je naar het strand loopt heb je nog een boulevard waar je allemaal restaurantjes en winkeltjes vind. Dus het hotel ligt leuk gelegen. Het hotel kostte ongeveer 100 euro per nacht.

Het Strand en de Boulevard:
Het strand en de boulevard zijn wel gezellig. Het strand heeft een heerlijk zand en de zee was echt lekker op temperatuur. De golven waren perfect om mee te spelen, ik voelde me net een klein kind. Op de boulevard vind je nog allemaal kleine winkeltjes en restaurantjes. Houd er in de winter rekening mee dat het in Florida ook gewoon ‘winter’ is en dat het dus vroeg donker is. De zon verdween hier dan ook gewoon rond 17:00 uur achter de gebouwen.

Ontbijt
We hadden geen ontbijt bij het hotel. Ik ben toen een keer naar een bakkertje gelopen, maar dit was echt heel erg duur. De rest van de vakantie hebben we er dus voor gekozen om gewoon wat te halen bij de supermarkt of bijvoorbeeld een 7eleven. Verwacht geen nederlandse ontbijtjes want brood kennen ze niet zoals wij dat hebben. Ook de kaas is anders en erg duur net zoals de ham. Eigenlijk is in Amerika alles wat ‘gezond’ is duur en wat ‘ongezond’ is is goedkoop. Of alleen maar in grootverpakking te verkrijgen.

De Cheesecake Factory
Als je hier ook graag heen wilt houd er dan dus rekening mee dat het er erg druk kan zijn. Wat ook wel goed om te weten is dat het gewoon een restaurant is. Je kunt er dus van alles bestellen.

Stappen
Over het stappen kunnen wij jullie niet heel veel vertellen. Één avond zijn we in slaap gevallen omdat we gewoon te moe waren. De andere avond zijn we samen naar een stripclub geweest. Wij gaan altijd samen naar een stripclub waar we ook zijn, een soort vakantie traditie van ons. Deze raden wij jullie echt niet aan. Het lag op een afgelegen plek, was in een grote ruimte waar camping tafeltjes en stoeltjes stonden en het was er ongezellig en aftands. Uiteindelijk vermaken wij ons onszelf altijd en zijn we daar toch tot 02:00 uur gebleven. We zijn daarna met een stripster mee gegaan naar een club in Fort Lauderdale. Ook deze raden wij jullie niet aan. Het was nogal een avontuur. We kwamen daar namelijk aan en volgens Candance ( hoe kan het ook anders) zou het er super zijn. We hoefde ons geen zorgen te maken. Ze zou voor ons zorgen, maar toen ze zei ‘It’s gonna be only black people’ dacht ik wel even hmmm en dan staan wij daar als enige blanken. Wij zijn wel in voor een avontuur dus we wachten het rustig af, dachten wij, maar toen daar niemand was omdat er een week daarvoor een schietpartij was geweest, waren wij toch erg blij dat de tent leeg was. Daar zie je mij dus dansen. Uiteindelijk zijn we terug naar Hollywood, fl. gegaan en hebben daar nog een bar gevonden. Daar konden we uiteindelijk nog 1 drankje doen. Als je dus wilt stappen in Hollywood fl. ga dan gewoon naar downtown ;)

Candance voelde zich heel schuldig omdat ze ons graag een leuke tijd wilde geven. We hebben uiteindelijk veel lol gehad en echt een avontuur gehad dus hebben haar daarvoor bedankt. ‘We had a great time!’. Candance woont zelf in ‘the ghetto’ en begreep niet waar wij woonde tot ik haar op mijn telefoon liet zien waar wij wonen en waar zij woont. ‘Wow, ya’ll live that far away’ :o We hebben een geweldige tijd gehad in Hollywood maar raden iedereen wel aan altijd twee keer na te denken over wat je gaat doen. Wij zijn wel in voor avontuur dus laten de avond leiden zoals die loopt, maar als je zelf graag de controle houdt, raad ik je aan niet zomaar met iemand mee te gaan ;).

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust want er is vast nog genoeg wat ik niet vermeld heb.

-x-