De Kerstboom!

Ja ja, hoe druk ik ook ben, mijn boom die staat al. Sinds afgelopen zondag schittert hij voor het raam daar in de hoek! Een plek speciaal voor hem. Het enige wat nog mist zijn de snoepkransjes, maar die liggen al klaar!

Ok, ik geef eerlijk toe ik had er eigenlijk niet zo veel zin in dit jaar. Door alle drukte en door het feit dat we eigenlijk nooit in de woonkamer zitten vond ik het wel gezegend dit jaar. Maar, natuurlijk uit onverwachte hoek, begon mijn vriend op eens, twee weken geleden, tijdens het eten “Wanneer ga je de boom opzetten?”. Totaal verbaasd keek ik hem aan “Nou, eigenlijk niet” antwoordde ik hem. Na een korte discussie en de belofte dat ik hulp zou krijgen toch besloten om het maar te doen omdat het altijd wel gezellig is “En we zitten nu veel vaker in de woonkamer” zei vriendlief nog. Daar had hij ook wel gelijk in.

Omdat ik er dan ook wel gebruik van wilde maken en ik een nieuwe aanpak begonnen ben in het leven, vond ik dat hij dan ook maar gauw opgezet moest worden. Ik heb alleen wel 1 regel. Bij mij komt de boom er niet in voor het 5 december is geweest. Ik ben nou éénmaal van mening dat iedere feestdag zijn dag mag hebben en dan niet al aan de kant gedrukt moet worden door een andere feeststemming. Dus 6 december stuur ik Jelle naar beneden om de benodigde spullen te halen, ja wij hebben een nep boom, maar wel een hele mooie, zodat ik aan de slag kon gaan. Binnen een paar uur stond mijn boom weer te schitteren. En ook Jelle heeft geholpen. Dit jaar met de lichtjes, we hebben zo’n mooi nieuw systeem bedacht waardoor het helemaal niet meer zo moeilijk gaat, en de lampjes die in mijn vazen gaan. Dank je wel schatje!

Tadaaa, mijn kerstboom

Maar dit jaar heb ik ook iets nieuws. We doen eigenlijk nooit aan cadeaus. Waarom? Meestal deden we dit met Sinterklaas, was het niet met familie dan wel met vrienden. Dit jaar hebben we dat niet gevierd. Misschien is het dat ik het daarom dit jaar dus wel doe tijdens kerst. Goed dus dit jaar de drang om toch eens wat kleine dingen onder de kerstboom te leggen. En toevallig liep ik gewoon tegen deze leuke kleine cadeaus op. Ben benieuwd of er nog meer onder komt ;) Oh en niet te vergeten, de krasloten. Ieder jaar kochten we zo’n leuke kraskalender, nu dit jaar hebben we er twee. Geen ruzie meer over wie welke dag mag krassen, zeg nu eerlijk als hij er dan toch ligt wil je ook krassen ook, alleen nog over het feit dat er wel gewacht moet worden op elkaar. Alleen het oudenjaarslot nog en ik ben helemaal klaar voor dit jaar.

Ik zie op Facebook van vrienden steeds meer foto’s van de opgezette kerstboom. Is het al te vroeg of is het juist de perfecte tijd ervoor. Wat vinden jullie? En staat die van jullie al? Deel hem dan met ons. En wellicht is het hiervoor nog te vroeg, toch wens ik jullie allemaal alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar ;)

Liefs,
Marit