Bewust Shoppen

Vandaag vertel ik jullie iets over een super leuke activiteit die ik al jaren met vriendinnen om de zo veel tijd doe. Wat we namelijk doen is met ze alle afspreken, zeulen dan vaak tassen vol kleding mee, bij één van ons die haar huisje beschikbaar stelt om eens flink in elkaars kledingkast ( niet letterlijk natuurlijk) te snuffelen. ‘De Kledingruil meeting’ noemen we het altijd. We nemen dan onze kleren mee die we zelf niet meer passen of waar we op uitgekeken zijn maar die nog wel een tweede leven kunnen gebruiken.

foto2

Het rouleert heel erg bij wie het is. Ik heb vriendinnen door heel het land dus dan is het eens in Nieuwegein dan reizen we weer af naar Den Haag en ook Amersfoort zijn we al eens geweest. De vrouw des huizes heeft vaak heerlijke wijn in huis of fris voor de dames die nog terug moeten rijden, wat hapjes en eventueel een gezellig achtergrond muziekje, die we vaak toch niet horen omdat we zo lekker aan het kletsen zijn.

Nu hebben wij een hele leuke lieve vriendin die het super leuk vind om alle kledingstukken aan ons te showen, nee ze trekt ze niet allemaal aan, gewoon met de hand. Ze laat het zien, en weet ook heel snel hoe bijvoorbeeld een lastig kledingstuk aan moet, vertelt ons de maat met als resultaat dat er bijna altijd iemand zijn hand opsteekt met een gezicht van “die wil ik, die wil ik” en die dame krijgt dan het kledingstuk toegeworpen om het later te passen. Soms komt het zelfs voor dat het kaartje er nog aanhangt, wat zijn wij vrouwen eigenlijk soms erg hè. We kijken altijd wie er al veel heeft wanneer er meerdere dames zijn die azen op een leuk kledingstuk en anders dan dobbelen we erom, simpel wie het hoogst gooit die wint.

Het leuke is dat er zoveel dames zijn met zo veel smaken en maten dat er voor iedereen ook altijd wat leuks tussen zit. En soms hoor je een “ah, die ken ik nog van de vorige kledingruil” en zit er vaak ook nog een leuk verhaal aan vast. Het kan natuurlijk zijn dat er kledingstukken zijn die je liever mee naar huis neemt wanneer het bij niemand past of in de smaak valt, gewoon omdat ze te duur waren om weg te doen of omdat je anders nog een leuk nichtje hebt die er wel in past. Al de overige kleren die we niet mee naar huis nemen en die dus overblijven, gooien we in een vuilniszak ( geloof me het zijn er vaak meer dan één) en brengen we naar een goed doel voor vrouwen, denk dan bijvoorbeeld aan blijf van mijn lijf huis.

foto1

Wanneer alle kledingstukken de revue gepasseerd zijn trekt iedereen zijn kleren uit, en dat vinden we allemaal helemaal net erg, om al het nieuws te passen en zichzelf eens goed in de spiegel te bekijken of het daadwerkelijk ook lekker en leuk zit. Vaak met helemaal een glimlach van plezier wordt het nieuwe kledingstuk opgeborgen in de koffer en wacht het bij thuiskomst weer op een nieuw leven. Soms past iets toch niet zo goed als gedacht en dan word het gewoon doorgegeven aan de dame die er ook interesse in had.

Helaas gaat de tijd altijd veel te snel en hebben we haast geen tijd gehad om lekker bij te kletsen en besluiten we vaak om snel weer een sushimeeting te houden waar we dan weer als een stel kippen het hele restaurant wakker schudden met ons gekakel.

Nu had ik gister zo’n leuke meeting met vriendinnen, we waren met een klein clubje dit keer maar des al niet te min net zo gezellig. Ik kwam met een volle koffer en ging terug met een nog vollere koffer waarvan ik mij verbaasde dat hij nog dicht ging. Om jullie een beeld te geven plaats ik een paar foto’s wat nieuwe kledingstukken die ik aan de haak heb geslagen tijdens mijn ‘bewust shoppen’ momentje!

Mocht je nu ooit in je kast kijken en denken: ‘Nee dat kledingstuk draag ik nooit meer ik doe hem weg’, gooi het dan niet weg maar organiseer een leuke kledingruil meeting met vriendinnen.

-X-

Marit